"kita tidak mahu masyarakat kita nanti cemerlang akademik dan ekonominya sahaja..namun,, kontang dari segi iman dan akhlak.jika perkara begini terjadi,, makin kaburlah impian kita untuk melihat intifadho umat islam kembali menerajui peradaban dunia dan agungnya kalimah LAILAHAILLALLAH di persada antarabangsa. masakan tidak,, jika asas pentarbiahan umat islam serapuh ini..impian hanya akan tinggal mimpi.." TAUTAN HATI ;)~

paterikan ukhuwwah..:)

follow me.. ;)

Followers

popular comentators.. ;)

Powered by Blogger Widgets

Tuesday, October 27, 2009

sedikit bingkisan berunsur jenaka..


Di sebuah hospital, empat orang suami yang sedang menunggu pasangan masing-masing untuk bersalin. Sungguh berdebar keempat-empat orang suami tersebut.

Seketika penantian suami pertama berakhir apabila jururawat keluar dengar mengkhabarkan kepadanya yang isterinya sudah selamat melahirkan anak. Yang menyeronokkan si suami, dia mendapat anak kembar dua. Kebetulan juga yg ianya berkerja di Menara Kembar KLCC.

Dalam beberapa minit sahaja keluar pula jururawat yg kedua dan bertemu dgn suami yg kedua. Terkejut bercampur gembira apabila ia mendapat tahu yang dia mendapat kembar tiga, kebetulan juga yang dia berkerja kat '3M Corporation'.

Selang beberapa minit, keluar pula jururawat yg ketiga dengan berita gembira buat suami yg ketiga kerana ia dapat kembar empat. Ehh, secara kebetulan si suami bekerja kat 'Carrefour'. Gembira sungguh si suami.

Dalam kegembiraan ketiga-tiga suami tersebut, mereka baru terasa ade seorang lagi suami yang sedang saat genting untuk menerima cahaya mata. Keadaannya sungguh merisaukan. Lalu ketiga-tiga suami tadi perasan dengan keadaan suami tersebut dan bertanyakan kenapa boleh jadi begitu. Lalu dengan muka yang penuh risau, ia menyatakan yang dia sekarang ni bekerja dengan 'Seven-Eleven'....

2 comments:

submit ur comments regarding posts in this blog.. ;)

recent posted n recent commented in lukisan bicara hati.. ;)

al hikam wa amsal~

klik jangan tak klik..;)

iluvislam
adiWidget Pro-Tajdid Segar

siasah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...