"kita tidak mahu masyarakat kita nanti cemerlang akademik dan ekonominya sahaja..namun,, kontang dari segi iman dan akhlak.jika perkara begini terjadi,, makin kaburlah impian kita untuk melihat intifadho umat islam kembali menerajui peradaban dunia dan agungnya kalimah LAILAHAILLALLAH di persada antarabangsa. masakan tidak,, jika asas pentarbiahan umat islam serapuh ini..impian hanya akan tinggal mimpi.." TAUTAN HATI ;)~

paterikan ukhuwwah..:)

follow me.. ;)

Followers

pengunjung setia~

popular comentators.. ;)

Powered by Blogger Widgets

Monday, September 14, 2009

Kosong tanpa berpenghuni buat kesekian lama..HERE I COME!!


Hashem! Hashem! Pergh..gatalnya hidung..banyak betul habuk kat tempat nie.. belek punya belek ..huh? tempat apa nie?? banyak habuk la… lah!! “setanggiukhuwwah” rupanya..apasal banyak habuk nie?! Sampai bersin berbesen-besen..haha =p dulu bersih je tempat nie..hari2 berkemas (update) lagi..sekarang? what’s happened?tuan rumah sakit ke?tuan rumah da pindah rumah ke?tuan rumah da ada ‘home’ baru ke? Yela…mana tak nya da nak dekat sebulan lebih “setanggiukhuwwah” tak berpenghuni..sibuk ke tuan rumah nie eh? Pergh..lama gila tak update..fuhh..?!

HERE I COME!!
Bismillahirrohmannirrohim..
Assalammu’alaikum w.b.t
Alhamdulillah setelah sebulan lebih menyepi.. kini ‘setanggiukhuwwah’ kembali berpenghuni..minta maaf kepada para tetamu yang menyinggah tanpa ada tuan rumah yang menyambut..moga2 tetamu tidak lagi meninggalkan teratak ana ini dengan perasaan sayu kerana tiada tuan rumah yang menyambut kerana kini ‘setanggiukhuwwah’ kembali bernafas dan sedia menerima kunjungan daripada antum(amat digalakkan,, hehe =p)

LESEN KERETA.. 
Sepanjang sebulan lebih ini, banyak peristiwa yang hadir dalam hidup..ada yang seronok dan ada yang tidak..sume itu tak laen tak bukan sebagai tarbiyyah dari Yang Maha penyayang.. Bulan lepas, Alhamdulillah..ana dapat license P dengan sekali test sahaja.. Alhamdulillah, rezeki daripada Allah..dapat tester yang bertimbang rasa..cewah.. hehe =p ;) Alhamdulillah..jd, mudah bagi ana nak dapatkan lesen walau dengan sekali test..syukur..  pak cik ali(cikgu) pun tumpang gembira.. “ ha, baguslah nurul dapat test sekali je..” luahnya sambil tersenyum .. 


TAIPING, PERAK.. 
Baru2 nie juga ana g taiping, perak dengan along. Hurm.. pelik gak kenapa along really insist me to follow her went to a trip at taiping..why so suddenly? Guess what? Along g perak dengan Mr. I (bukan nama sebenar) hurm..padan la mintak ana teman..segan rupanya.. At 1st, agak takut gak..kenapa along mesti keluar dengan her future husband..but, I really don’t get how the situation will go on..eventually,, guess what?! Mr. I invites his parents also to join us to the trip..what a sweety! Bagus la camtu..bukan keluar berdua je..tapi, ajak parents sekali..mungkin ada “hikmah” kenapa Mr. I ajak along dan his parents to the trip also.. dan along ajak ana teman die..huU~

RAMADHAN KAREEM.. 
Sebelum itu, tidak terlambat rasanya bagi ana untuk mengucapkan selamat menyambut kedatangan bulan yang penuh barakah~ bulan ramdhan al Mubarak..moga2 ramadhan kali ini membawa lebih keberkatan pada kita semua..ameen..

Ramadhan pada 1430H..kali nie kami sekeluarga berpeluang berbuka bersama lengkap 8 orang satu family..but, depends on the days also.. kalu ari cuti, dapat la sekali buka ngan ayah..kalu hari bekerja,, jangan harap..isnin sampai jumaat..full jadual ayah..kena berbuka sekali dgn boss..ramai org jemput boss ayah untuk menghadiri jemputan berbuka puasa sekitar kawasan n9..seminggu pertama ramadhan, ialah waktu cuti sekolah.. jadi ekin balik rumah, dapat la kami buka sekali dengan die..makin berisi dak nie duk asrama..balik umah plak, kuat makan..hurm..bukan dulu die ke yang paling kurus tinggi?! Haha :p along plak? Pun sama..kalu tak oncall, dapat la buka sama..kalu tak, dua hari sekali..baru dapat buka..angah? angah selalu je buka kat rumah..cumanya kalu ad function kat pej atau gathering dgn shbt2 lama..baru la, tak buka kat luar..ana cmne? Ana la bersama anak teruna mak n ayah iaitu amir n aiman yang jadi peneman setia berbuka bersama dengan mak tersayang.. yela,, nanti kalu da start sambung belajar, barangkali detik2 macam nie tak dapat rasa..jadi, kena lah pandai menghargai waktu2 bersama keluarga tersayang.. 

Sekian untuk entri kali ini,, Semoga berjumpa lagi pada post akan datang. Selamat membaca dan teruskan kunjungan kalian ke site ini.. Jazakumullahu khairan kathira. 
SELAMAT MENGIMARAHKAN BULAN RAMADHAN AL MUBARAK.. 

4 comments:

  1. selamat kembali..hehe..fifa smbg mne pahni?? lme x dgr kabo..huhu

    ReplyDelete
  2. wellcome back to blog... dapat kongsi semula cerita menarik..

    ReplyDelete
  3. terima kasih nasihah..insyaAllah tunggu intake uitm hujung tahun nie..

    ReplyDelete
  4. terima kasih..ana cube beri yang terbaek..kalu ad posting yang merepek tu..maaf la ye..huhu

    ReplyDelete

submit ur comments regarding posts in this blog.. ;)

recent posted n recent commented in lukisan bicara hati.. ;)

al hikam wa amsal~

klik jangan tak klik..;)

iluvislam
adiWidget Pro-Tajdid Segar

siasah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...